Składniki:
600 ml bulionu wołowego Winiary
1/2 kg mielonego mięsa wołowego
puszka krojonych pomidorów
puszka czerwonej fasoli Bonduelle
puszka kukurydzy Bonduelle
czerwona cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy marki O…
2 łyżki koncentratu pomidorowego Łowicz
łyżeczka słodkiej papryki Kamis
płaska łyżeczka ostrej papryki
ser żółty Mlekovita
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć cebulę i smażyć 5 minut.
Następnie na patelnię dodać mięso mielone.
Mięso podczas smażenia rozdrobnić widelcem lub szpatułką.
Smażyć całość około 10 minut na małym ogniu.
Pod koniec dodać posiekany drobno czosnek i oba rodzaje papryki.
Zawartość patelni przełożyć do garnka, następnie zalać bulionem.
Dodać pomidory w puszce i koncentrat.
Zupę gotować około 45 minut.
Fasolkę przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą.
Kukurydzę odcedzić i wraz z fasolką przełożyć do zupy.
Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut.
Zupę przelać do miseczek, posypać posiekaną natką i dodać starty ser.
Smacznego!