Zupa dyniowa z bulionem O…

Składniki:

1 duża marchewka

połowa średniej wielkości dyni

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżka drobno startego imbiru

2 kostki bulionu warzywnego O…

kostka suszonej cebuli

śmietana Łaciata 18%

2 łyżki Oleju Beskidzkiego

Przygotowanie:

Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, następnie dusić na patelni z dodatkiem oleju.

Dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wraz z cebulą i marchewką przełożyć do większego garnka.

Całość zalać wodą z dodatkiem kostek warzywnych.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną cebulę oraz imbir.

Całość gotować do miękkości, ok. 30 minut.

Na koniec zblendować.

Podawać posypaną grzankami i pestkami dyni.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *