Składniki:
Ciasto:
½ kg mąki
½ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka sody
½ kostki masła roślinnego
2 jajka
3 łyżki miodu pszczelego marki O…
Puszka Masy Kajmak Bakalland
Migdały lub orzechy Kresto
Krem:
½ litra śmietany 36%
3 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części.
Wyłożyć na blachę i piec każdą część po 15 minut w temp 180 stopni (aż się zarumieni).
Przygotowując krem rozprowadzić żelatynę w ¼ szklanki ciepłej wody.
Śmietankę ubić na puszystą masę i stopniowo dodawać rozpuszczoną żelatynę.
Na warstwę upieczonego ciasta wyłożyć krem, następnie przykryć drugim ciastem.
Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową i posypać ulubionymi orzechami.
Smacznego!