Danie proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i sycące.
To propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, ale cenią sobie smaczne posiłki.
SKŁADNIKI
- fasola biała z puszki – 400 gramów
- boczek wędzony pokrojony w kostkę – 200 gramów
- cebula posiekana – 1 sztuka
- czosnek (roztarty) – 2 ząbki
- koncentrat pomidorowy – 1 łyżka
- Musztarda miodowa Prymat – 1 łyżka
- Rosół/ bulion – 1 szklanka
- pomidory pelati – 200 gramów
- Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat – 2 łyżki
- natka pietruszki – 1 pęczek
- olej rzepakowy – 2 łyżki
- sól morska Prymat – do smaku
- Pieprz czarny mielony Prymat – do smaku
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W rondlu na oleju smażymy boczek, cebulę, czosnek.
2. Po chwili dodajemy musztardę, przecier pomidorowy.
3. Wlewamy rosół oraz dodajemy pomidory i Przyprawę do dań z fasoli.
4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut.
5. Następnie dodajemy fasolę, gotujemy, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.
6. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki