Przepis z sosem carbonara w niecodziennym wydaniu 🙂
SKŁADNIKI
- 30 dag wędzonej szynki
- 1 opak. Fix Spaghetti Carbonara Knorr
- 20 dag ugotowanych ziemniaków
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 surowe jajka
- 40 dag bułki tartej
- gałka muszkatołowa
- sól do smaku
- 5 łyżek oleju
- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Szynkę pokrój w kostkę. Ugotuj jajka i zetrzyj je na tarce wraz z ugotowanymi ziemniakami. Następnie połącz starte jajka i ziemniaki z szynką.
2. Dodaj surowe jajka, łyżkę tartej bułki oraz szczyptę gałki muszkatołowej i soli. Masę delikatnie wymieszaj.
3. Uformuj 8 kotlecików, obtocz w pozostałej ilości bułki tartej i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu (na złocisty kolor). Następnie przełóż je w ciepłe miejsce.
4. Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr zgodnie z podstawowym przepisem, ale bez dodatku szynki.
5. Do kotlecików dodaj gotowy Fix Knorr oraz posiekaną natkę (możesz udekorować danie również plastrami podsmażonych pieczarek). Podawaj je np. z ziemniakami.