Sałatka idealnie skomponuje się z aromatycznymi daniami z grilla: szaszłykami, karkówką, kiełbaskami.
SKŁADNIKI
- ulubiona sałata
- 3 łyżki czarnych oliwek
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 ogórek szklarniowy
- słodka czerwona papryczka
- czerwona cebula
- 100 g sera feta lub innego sera sałatkowego
SOS 1:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy miodowej PRYMAT
- 1 łyżka octu balsamicznego
- oregano
- sól
- świeżo mielony kolorowy pieprz
SOS 2:
- sos sałatkowy bazyliowy z błonnikiem i chia PRYMAT
- oliwa z oliwek
- woda
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W miseczce lub głębokim talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i oliwki.
2. Ogórek i słodką papryczkę kroimy w plasterki, czerwoną cebulę siekamy w piórka.
3. Ser feta (lub inny sałatkowy, jaki lubisz najbardziej) kroimy w kosteczkę lub kruszymy wg uznania.
4. Całość polewamy wybranym sosem i delikatnie mieszamy.
Smacznego!!!