Niebanalne połączenie smaków, idealne do dań z grilla 🙂
SKŁADNIKI
- 4 średnie upieczone lub ugotowane buraki
- 100 g sera feta
- garść ulubionej sałaty
- 2 garści rukoli
- 2 łyżki orzechów włoskich lub piniowych
Sos: - 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 1-2 łyżeczki octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Upieczone/ugotowane buraki (można to zrobić dzień wcześniej) kroimy w kostkę.
2. Na talerzu układamy liście sałaty i rukolę, dodajemy buraki.
3. Na wierzch kruszymy fetę.
4. Orzechy prażymy na patelni.
5. W słoiczku wymieszaj dokładie składniki na sos: oliwę, miód, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz.
6. Sałatę skrapiamy sosem, posypujemy orzeszkami i mieszamy.
Smacznego!!!