Aromatyczna pasta z awokado

Aromatyczna pasta z awokado

Doskonała do grzanek i świeżego pieczywa 🙂 

SKŁADNIKI

  • 2 szt. awokado
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku (lub granulowany czosnek) 
  • 1/2 małej cebuli lub garść szczypiorku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek 
  • Garść świeżej kolendry
  • Sól, pieprz do smaku

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Awokado rozgnieć widelcem lub drobno pokrój. 
  2. Jajka drobno posiekaj. 
  3. Awokado i jajka przełóż do miski, dodaj drobno pokrojoną cebulę lub szczypiorek oraz przeciśnięty czosnek. 
  4. Wszystko polej oliwą z oliwek, przypraw solą i pieprzem. 
  5. Dodaj posiekaną kolendrę i wszystko wymieszaj. 
  6. Podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami oraz świeżymi pomidorkami koktajlowymi. 

Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *