Doskonała do grzanek i świeżego pieczywa 🙂
SKŁADNIKI
- 2 szt. awokado
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 ząbek czosnku (lub granulowany czosnek)
- 1/2 małej cebuli lub garść szczypiorku
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- Garść świeżej kolendry
- Sól, pieprz do smaku
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Awokado rozgnieć widelcem lub drobno pokrój.
- Jajka drobno posiekaj.
- Awokado i jajka przełóż do miski, dodaj drobno pokrojoną cebulę lub szczypiorek oraz przeciśnięty czosnek.
- Wszystko polej oliwą z oliwek, przypraw solą i pieprzem.
- Dodaj posiekaną kolendrę i wszystko wymieszaj.
- Podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami oraz świeżymi pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!!!