Idealne połączenie smaków jako dodatek do dań z grilla!
SKŁADNIKI
- 2 puszki ciecierzycy
- 4 ogórki konserwowe
- papryka czerwona słodka
- 250 g pomidorków koktajlowych
- czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ciecierzycę odsącz z zalewy.
- Ogórki pokrój w grubsze plastry, paprykę w kostkę, cebulę w piórka.
- Natkę pietruszki, koperek i miętę posiekaj, a pomidorki przekrój na połówki.
- W misce wymieszaj ciecierzycę, pozostałe warzywa i zioła.
- Polej wszystko sokiem z cytryny, oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!!!