Sałatka z arbuzem i fetą

Salatka z arbuzem i feta

Niebanalne połączenie smaków z letnim, orzeźwiającym dressingiem!

SKŁADNIKI

  • ćwierć sporego arbuza lub połowa mniejszego
  • oryginalny ser feta
    DRESSING
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • otarta skórka z cytryny
  • mięta

PRZEPIS I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Arbuza odcinamy od skórki i kroimy w kostkę (1,5 – 2 cm).
  2. Fetę kroimy w drobną kostkę lub kruszymy.
  3. Składniki dressingu: sok z cytryny, miód i otartą skórkę mieszamy najlepiej w małym słoiczku, wówczas składniki idealnie się połączą.
  4. Arbuza i fetę łączymy, polewamy dressingiem i mieszamy.
  5. Wierzch posypujemy obficie drobno posiekaną miętą i ponownie mieszamy.
    Smacznego!!!